Augustijn

@

Op 28 februari komt het debuutalbum ‘Echt’ van ‘Augustijn‘ uit.
Na drie Engelstalige cd’s onder de naam ‘Willemsson‘, schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams. Zijn beroemde achternaam (Augustijn is zoon van Willem Vermandere) laat hij wel weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt, cfr. de eerste single en radio-hit ‘In de schouwte’.
‘Echt’ is ook het album van de week op Radio 2 (week van 25 februari), het verschijnt onder het label Lemsso Records en zal verkrijgbaar zijn op alle online platformen (iTunes, Spotify,…), via de eigen website (www.augu.be), via bol.com en op alle optredens.

Eerlijk, persoonlijk en authentiek. Het zijn begrippen die een rode draad blijken doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar steeds toegankelijke muziek van de zanger-muzikant. “Ik zing soms wat ik niet durf te vertellen”, dixit Augustijn.

In de studio speelt Augustijn, onder toeziend oog van producer Pedro De Bruyckere, nog steeds alle instrumenten zelf in. Met uitzondering van enkele drumpartijen, die Niels Delvaux voor zijn rekening nam. Live laat hij zich bijstaan door drie topmuzikanten: Micha Vandendriessche (drums), Wim Buysse (bas) en Danny Verstraete(keys). Op 1 maart releasde ze in CC De Grote Post in Oostende hun CD.

Momenteel kan de andere vooruitgeschoven single ‘GVD joat’, met een iets gewaagdere tekst, op erg veel bijval rekenen.